Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Czekoladowa lekcja

Co takiego jest w czekoladzie, że na sam dźwięk tego słowa ślinka napływa do ust? Tego i innych rzeczy mogli się dowiedzieć uczniowie klasy 3h i 3j podczas zajęć gościnnie prowadzonych przez nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Głogowie.

Uczniowie poznali proces obróbki ziarna kakaowca, a także proces produkcji czekolady. Oglądając, smakując czekoladę wypełniali karty pracy, drużynowo zdobywając punkty. Oprócz degustacyjnej strony zajęć mieli okazję dowiedzieć się co oznacza hasło „Fair Trade” czyli Sprawiedliwy Handel i czemu służy ten międzynarodowy ruch konsumentów. Zajęcia dla uczniów były bardzo ciekawe i smaczne. Zapraszamy do obejrzenia naszych zdjęć.

M. Twór, K. Kuta

Uczestniczymy w programach: