











W styczniu opłatę za obiady należy dokonać 18 i 19.01.2020 (poniedziałek, wtorek)
Koszt obiadów – styczeń: 10 x 3,80 zł = 38 zł.
Opłata za obiady możliwa jest wyłącznie przelewem wg. poniżej podanej instrukcji:
Prosimy nie wprowadzać zlecenia stałego w opłatach za obiady, ponieważ kwota zmienia się każdego miesiąca. Ponadto, biorąc pod uwagę obecną sytuację epidemiologiczną kraju, nie możemy przewidzieć jak przebiegać będzie nauka stacjonarna uczniów w kolejnych miesiącach.
OPŁATA ZA POSIŁKI
Tytuł przelewu np:
Jan Kowalski / 7 k / styczeń 2021
imię nazwisko dziecka / klasa / miesiąc i rok za który dokonana jest wpłata,
jeśli dziecko uczęszcza do świetlicy : z dopiskiem bloczek świetlica
Jadłospis
Poniedziałek 25.01.2021
|
I danie: zupa szczawiowa na częściach z kurczaka (seler,mleko, jaja) |
|
II danie: ryż (gluten) z jabłkami zapiekany i sosem waniliowym (mleko) kompot, woda niegazowana
|
|
|
Wtorek 26.01.2021
|
I danie: zupa dyniowa (gluten, mleko) na częściach z kurczaka
|
|
II danie: kotlet mielony (gluten, jaja) ziemniaki (mleko), surówka z buraczków z oliwą z winogrona kompot, woda niegazowana |
||
Środa 27.01.2021
|
I danie: zupa jarzynowa(seler) z zieleniną – rosołowa na kurczaku |
|
II danie: kopytka ( gluten, jaja), z gulaszem z indyka, marchewka junior z masełkiem kompot, woda niegazowana |
||
Czwartek 28.01.2021
|
I danie: zupa krupnik z kaszy pęczak (gluten, seler) na żeberkach |
|
II danie: kotlet schabowy z pieca (gluten, seler, jaja) ziemniaki (mleko), surówka z białej kapusty z oliwą z pestek winogron kompot, woda niegazowana |
||
Piątek 29.01.2021
|
I danie: zupa gerbury z żółtym serem (seler, gluten) |
|
II danie: ryba dorsz w bułce tartej ( jaja, gluten, ryba) ziemniaki (mleko), sałatka z marchewki, ogórka kiszonego z oliwą kompot, woda niegazowana
|
Informujemy Państwa, że wydawanie obiadów odbywa się wg ustalonego porządku:
Kl. I-III – lekcja 4 i 5
Kl. IV i V – po 4 lekcji (11.15 – 11.35)
Kl. VI – po 5 lekcji (12.20 – 12.40)
Kl. VII – po 6 lekcji (13.25 -13.45)
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
W związku w wejściem w życie ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO RADY UE NR 1169/2011 z dnia25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG dyrektywy Rady 90/496/EWG, Dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz Rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin i produkty pochodne
14 – Mięczaki i produkty pochodne
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej Nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Głogowie
Powyższy regulamin obowiązuje od 01.09.2020r. na czas trwania pandemii COVID-19